3.5 Beta 2 Bug *Fixed*

If you need any help with XBMC4XBOX, such as installing or using the software, please post it in here.
Post Reply
shady7
Posts: 84
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:45 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

3.5 Beta 2 Bug *Fixed*

Post by shady7 » Tue Jan 21, 2014 9:19 am

Hi There have been testing out 3.5 beta 2, my dvd straight rips, I think mpeg2 format no longer play off my hard drive. The screen goes grey and cpu goes 100%. Works fine in 3.3.3 Thanks for your time.

3.5 Beta 4 Fixes this problem Thank you :D
Last edited by shady7 on Thu Jun 05, 2014 4:43 am, edited 1 time in total.

User avatar
Dan Dar3
Posts: 1147
Joined: Sun Jul 08, 2012 4:09 pm
Has thanked: 247 times
Been thanked: 243 times
Contact:

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by Dan Dar3 » Tue Jan 21, 2014 1:04 pm

@shady7
You have to provide a debug log:
http://www.xbmc4xbox.org.uk/forum/viewt ... p?f=6&t=65

shady7
Posts: 84
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:45 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by shady7 » Sun Jan 26, 2014 10:15 am

Hi everyone just got back from holiday. Here is debug log http://pastebin.com/49KYMMrW
Thanks for your time

User avatar
Dan Dar3
Posts: 1147
Joined: Sun Jul 08, 2012 4:09 pm
Has thanked: 247 times
Been thanked: 243 times
Contact:

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by Dan Dar3 » Sun Jan 26, 2014 11:30 am

You've got a lot of playback errors and it appears you've got a broken DVD rip - does it play ok on PC sau with VLC? How did you "rip" the DVD, what did you use?

Code: Select all

22:03:36 M: 21073920   ERROR: ffmpeg[184]: [mpeg2video] ac-tex damaged at 3 0
22:03:36 M: 21073920    INFO: ffmpeg[184]: [mpeg2video] concealing 1620 DC, 1620 AC, 1620 MV errors in P frame

shady7
Posts: 84
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:45 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by shady7 » Mon Jan 27, 2014 12:51 am

Hi Dan Dar3 I used dvd shrink its basically a straight conversion minus menus and xtras included in dvd. All dvd rips work fine in 3.3.3 so have went back to that version

User avatar
BuZz
Site Admin
Posts: 1889
Joined: Wed Jul 04, 2012 12:50 am
Location: UK
Has thanked: 62 times
Been thanked: 422 times
Contact:

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by BuZz » Mon Jan 27, 2014 9:20 pm

If you have a file that played in 3.3.3 but not in 3.5 beta 2 - please provide an example file and upload to ftp://aero.exotica.org.uk/incoming naming it with your username and I will have a look. Would be best to open up a ticket on the bugtracker too - http://redmine.exotica.org.uk/projects/xbmc4xbox/

shady7
Posts: 84
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:45 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by shady7 » Sun Feb 09, 2014 10:21 am

Hi there sorry have been quite busy here is a debug log using 3.3.3 watching the exact same movie which works fine http://pastebin.com/9kwL3NV6 Thanks for your time

wortax
Posts: 8
Joined: Sat Feb 23, 2013 1:54 pm

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by wortax » Sun Feb 16, 2014 9:26 pm

Polish live tv - "installation inpossible". There error in version 3.5.1 and 3.5.2. More info there - http://www.xbmc4xbox.org.uk/forum/viewt ... f=7&t=2129

skatulskijean
Posts: 1028
Joined: Wed Jul 04, 2012 8:01 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 148 times

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by skatulskijean » Mon Feb 17, 2014 2:43 pm

wortax wrote:Polish live tv - "installation inpossible". There error in version 3.5.1 and 3.5.2. More info there - http://www.xbmc4xbox.org.uk/forum/viewt ... f=7&t=2129
Nobody has say that xbmc4xbox is compatible to main xbmc.
And that is not a Bug .
we handle on xbmc4xbox the addons over a emulations Layer (scriptmodule.xbmcaddon)
And not all will work with this solution .
Buzz is working on a addon branch for xbmc4xbox.
When this branch is releaced we since a little bit more compatible to mainxbmc on the addon site, but all is step to step.
when you look here on the Site you can find reply's from me for adappting addons from mainxbmc to xbmc4xbox.
That can help, when you read this.
Please open not different Threads for one Problem.

Regards Jan

Koitsu
Posts: 42
Joined: Sun Jan 06, 2013 3:56 pm
Been thanked: 1 time

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by Koitsu » Wed Feb 19, 2014 4:03 am

I had the same problem with DVD movies in the hard drive.

Settings -> Videos -> Playback

- turn on DVDPlayer fast mode for MPEG2/ MPEG4/H264

I didn't need to do that before Beta 2, but now I do.

shady7
Posts: 84
Joined: Fri Aug 03, 2012 6:45 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by shady7 » Wed Feb 19, 2014 9:02 pm

I just tried a regular dvd in dvd drive and it has the same problem black/grey screen cpu through the roof

Budking314
Posts: 5
Joined: Sun Feb 09, 2014 3:27 am
Been thanked: 1 time

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by Budking314 » Tue Mar 04, 2014 10:19 am

Same problem at first try
System/settings/video/playback/DVDPlayer full codec support
It worked for me. If it maters I do have 128MB ram?

User avatar
skx7
Posts: 10
Joined: Sat Aug 10, 2013 1:45 pm

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by skx7 » Wed Jun 04, 2014 10:06 pm

i am facing similar issues with mkv/x264 bdrips which all played perfectly with version 3.3 (not 100%sure)

removed
tried everything but no go :?
Last edited by skx7 on Wed Jun 04, 2014 10:56 pm, edited 1 time in total.

User avatar
skx7
Posts: 10
Joined: Sat Aug 10, 2013 1:45 pm

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by skx7 » Wed Jun 04, 2014 10:20 pm

23:00:50 M: 34369536 ERROR: Unable to open dll Q:\system\players\dvdplayer\full\avutil-52.dll
23:00:50 M: 34369536 ERROR: CDVDDemuxFFmpeg::Open - failed to load ffmpeg libraries


what's causing these issues?

User avatar
Xphazer
Posts: 522
Joined: Wed Jul 04, 2012 4:39 am
Location: Montréal
Has thanked: 234 times
Been thanked: 99 times

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by Xphazer » Wed Jun 04, 2014 10:25 pm

Do not post log snippet on the forum. Start a thread concerning your own issue, post a full debug log on pastebin.org and post the link there.

http://www.xbmc4xbox.org.uk/forum/viewt ... p?f=6&t=65

User avatar
skx7
Posts: 10
Joined: Sat Aug 10, 2013 1:45 pm

Re: 3.5 Beta 2 Bug

Post by skx7 » Wed Jun 04, 2014 10:57 pm

Xphazer, got it, removed it and found solution in the meantime. i downloaded a bad build from an unusual place :D got good build in the meantime and all is working fine. thanks guys ;)

Post Reply