Help me with my preowned xbox.

Discussion about Modding the XBOX, including hardware and software hacks.
RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Wed Sep 24, 2014 12:33 am

Hi I am in a pickle right about now. I was giving an original xbox that Had a modchip installed onto it. I plug it in etc and the flubber loads then the Xbox logo and under that the xecuter2.

It then loads up exolutionx v+3921
my bios is x2 4981.67.
mod chip is a XBIT

so if i try to load a game/app on the evox dash a big EVOLUTION X sign appears then it does nothing after that.

I have tryed to burn and load Auto-Installer.Deluxe.v4.53.Xbox-Hq but after the xecuter2 logo and xbox sign it just does dark.

any suggestions of help would Mean ALOT.

Also it has an upgraded HDD 60gb.

Regards

fxmech
Posts: 673
Joined: Wed Aug 01, 2012 9:15 am
Has thanked: 37 times
Been thanked: 46 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by fxmech » Wed Sep 24, 2014 1:12 am

You have to set up a dash where your mod chip is pointing. Load a disc from the HDD like HeXEn. Then you can look at your configuration via FTP and fix your dashboard path.

You can also reflash the chip using HeXEn. Search Google for a link to download it.

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Wed Sep 24, 2014 1:15 am

fxmech wrote:You have to set up a dash where your mod chip is pointing. Load a disc from the HDD like HeXEn. Then you can look at your configuration via FTP and fix your dashboard path.

You can also reflash the chip using HeXEn. Search Google for a link to download it.
I am able to FTP back and forth already to the console. the evo x dash works but as soon as i try to load anything it just hangs with the big green evox sign.

User avatar
xman
Posts: 1289
Joined: Wed Jul 04, 2012 2:30 pm
Location: Sydney, Australia
Has thanked: 55 times
Been thanked: 168 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by xman » Wed Sep 24, 2014 8:37 am

Tell me, when you try booting an app from EvoXDash, is the app darkened out?.

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Wed Sep 24, 2014 9:31 am

xman wrote:Tell me, when you try booting an app from EvoXDash, is the app darkened out?.
hey dude no the apps are not darkened out you can click them but it looks like it will load then the xcuter2 logo (BIG GREEN AND SICK TO LOOK AT) appears but does nothing after it.

Regards

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Wed Sep 24, 2014 9:44 am

also i just tryed Heimdalls Hexen xbox engineering disc and it trys to load but screen just goes black like the other boot disc.

flubber then xbox logo with xcuter2 at bottom goes black then nothing.

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Wed Sep 24, 2014 4:57 pm

also tryed the hexen cd done the same as the other disc

User avatar
Nextelhalo
Posts: 725
Joined: Wed Jul 04, 2012 5:55 am
Location: Yoyorast Island
Has thanked: 61 times
Been thanked: 77 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by Nextelhalo » Thu Sep 25, 2014 3:36 pm

Hexen takes a minute or two to load up so it might still work but give it time.
Halo LE Blue (Japan Black jewel) v1.0 1.0GHZ Trusty 128 RAM 640GB Blue-White P/E LED's
White v1.4 X3 CE with X3 CP 500GB Blue-white P/E LED's Blue Jewel
Debug kit untouched

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Thu Sep 25, 2014 9:39 pm

yeah left it 30 mins didnt work lol. tryed multable things last night as could not get help :/ now screwed the flash on the chip and it wont boot to ms dash ether as it has a unlocked hdd that was not the original drive.

My problem Now is I am getting an error 5 took mod chip out and put it back in no change. I tryed Erase the flash and write to it again but the app sucks and keeps crashing (xbit 1.0) and the 1.5 just hangs on windows 7.

so if any 1 has any ideas on how to fix my problem please please let me know.

Thanks

User avatar
blighty
Posts: 186
Joined: Sun Jul 22, 2012 12:56 am
Location: England
Has thanked: 25 times
Been thanked: 8 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by blighty » Fri Sep 26, 2014 3:34 am

I cant help with the current chip problem you have but your original problem sounds like the E drive was full maybe?

Do you have a backup of your eeprom on your pc?

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Fri Sep 26, 2014 3:39 am

I have just bought Aladdin XT Plus2 modchip. going to install it when it arrives. I dont have it backed up when I got the xbox the 60gb HDD was already installed. because I cant get into the Xbox atm unless some 1 can help with the XBIT problem so no ftp for me atm :( .

User avatar
blighty
Posts: 186
Joined: Sun Jul 22, 2012 12:56 am
Location: England
Has thanked: 25 times
Been thanked: 8 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by blighty » Fri Sep 26, 2014 12:52 pm

Lesson learned the hard way unfortunately.

at the first opportunity you have, you should always backup your eeprom to PC or laptop before doing anything else.

I always write with marker pen on the hdd's I remove and store them away, I've had to dig through them a few times XD

User avatar
asbo
Posts: 594
Joined: Sun Jul 08, 2012 3:38 pm
Location: Norfolk, UK
Has thanked: 17 times
Been thanked: 54 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by asbo » Fri Sep 26, 2014 4:34 pm

RBWazza wrote:I tryed Erase the flash and write to it again but the app sucks and keeps crashing (xbit 1.0) and the 1.5 just hangs on windows 7.
Have you tried changing the compatibility mode? You could also try running it on windows xp in a virtual machine.

With some googleing I found this:
If you have "X-B.I.T. V1.5" you must use the 1.5 flash utility from DMS, there are diffrent version for diffrent windows versions. There filenames are XBIT15win##.exe where ## = your windows version.

This utility can be found here:
http://deadlink

This utility also require "Visual Basic 6.0 Run-time Files" and "COMDLG32.OCX".

Get these files here:
- http://www.microsoft.com/downloads/...2 ... laylang=en
- http://www.ascentive.com/support/new/im ... MDLG32.OCX

[bold]NOTE![/bold] This utility seem to have big problems with USB 2.0 so if you got that make sure you unplug all USB-devices (mouse, keyboard, etc) before connecting the modchip. If you dont have USB 2.0 I still recommnd unplugging them.
so if you do use a virtual machine you should probably find the usb controller setting and choose anything below 2.0.

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Fri Sep 26, 2014 9:44 pm

I am just back in from work. Got a hold of an old laptop with xp on it gonna give that a shot. Yeah a seen that thing before but the links where all dead. I could just plug the hdd into an old pc and get the file from there cause the drive is still unlocked. Or is that wish full thinking lol.

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Sat Sep 27, 2014 1:44 am

so I have managed to reflash the chip with the lastest m8+ bios. but I am now back to my original problem not loading much and I am about 99% sure its the hdd that is in it. can I build a HDD for it bare in mind that i do not have or ever had the stock HDD i have taken a backup on the Cdrive on the 60 HDD atm.

User avatar
asbo
Posts: 594
Joined: Sun Jul 08, 2012 3:38 pm
Location: Norfolk, UK
Has thanked: 17 times
Been thanked: 54 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by asbo » Sat Sep 27, 2014 11:59 am

RBWazza wrote:so I have managed to reflash the chip with the lastest m8+ bios.
excellent :)
RBWazza wrote:can I build a HDD for it bare in mind that i do not have or ever had the stock HDD i have taken a backup on the Cdrive on the 60 HDD atm.
yes, just take out the old hard drive and plug a new one in, then if the old HDD is the problem it will then be able to load Hexen etc. off a disc and with that you'll be able to format the new hard drive.

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Sun Sep 28, 2014 12:46 am

YEAH got it working. just need to set up dash properly and apps etc any good 1s people would suggest?

I want to put the xbox into my sons room he like to play all the old consoles e.g snes nes most of the segas etc.

and arcade games like rampage world tour.

Regards

User avatar
blighty
Posts: 186
Joined: Sun Jul 22, 2012 12:56 am
Location: England
Has thanked: 25 times
Been thanked: 8 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by blighty » Mon Sep 29, 2014 12:28 am


RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Mon Sep 29, 2014 2:23 pm

thanks man gonna have a look. i had to remove the clock capacitor it was leaking all over my mobo. I have put the xbox 360 dash with xbmc as well looks pretty nifty my son is really excited about playing it. but need to get a few controllers as I chopped the ends of them with my old xbox a while ago to use as pc controllers.

RBWazza
Posts: 12
Joined: Wed Sep 24, 2014 12:13 am
Has thanked: 2 times

Re: Help me with my preowned xbox.

Post by RBWazza » Mon Sep 29, 2014 3:36 pm

ps how do i thank people :D

Post Reply