Unable to scan movies from an UPnP Media Server

If you need any help with XBMC4XBOX, such as installing or using the software, please post it in here.
Post Reply
User avatar
Sassokee
Posts: 7
Joined: Tue Mar 20, 2018 2:07 pm

Unable to scan movies from an UPnP Media Server

Post by Sassokee » Sat Aug 04, 2018 2:17 pm

Hi all,

I cannot scan any movies from my UPnP Media Server (Synology NAS), the files themselves are accessible and I can play the movies just fine, but adding the movies to the library is not possible at all, it keeps searching but nothing is being downloaded and the movies are not added onto the library...

If I add the same movies through SMB, both scrapers work OK (IMDB and TMDB).

I am running the latest nightly (r33032) and the behaviour was the same with the official release v3.5.3.

Below is my log file:

Code: Select all

13:50:09 M:122404864  NOTICE: -----------------------------------------------------------------------
13:50:09 M:122384384  NOTICE: Starting XBMC4Xbox 3.6-DEV-r33032 (SVN:33032, compiler 1310). Built on Mar  8 2018
13:50:09 M:122384384  NOTICE: special://xbmc/ is mapped to: Q:\
13:50:09 M:122384384  NOTICE: special://masterprofile/ is mapped to: Q:\UserData
13:50:09 M:122384384  NOTICE: special://home/ is mapped to: Q:\
13:50:09 M:122384384  NOTICE: special://temp/ is mapped to: Z:\
13:50:09 M:122384384  NOTICE: The executable running is: E:\apps\XBMC\default.xbe
13:50:09 M:122384384  NOTICE: Log File is located: Q:\xbmc.log
13:50:09 M:122384384  NOTICE: -----------------------------------------------------------------------
13:50:09 M:122384384  NOTICE: Unmapped drive T
13:50:09 M:122384384  NOTICE: Mapping drive T to Harddisk0\Partition1\apps\XBMC\UserData\
13:50:09 M:122384384  NOTICE: 128MB hack enabled
13:50:09 M:122384384  NOTICE: Setup DirectX
13:50:09 M:122359808  NOTICE: Mapping drive C to Harddisk0\Partition2
13:50:09 M:122359808  NOTICE: Mapping drive E to Harddisk0\Partition1
13:50:09 M:122359808  NOTICE: Unmapped drive D
13:50:09 M:122359808  NOTICE: Mapping drive D to Cdrom0
13:50:12 M:122359808  NOTICE:   map extended drive F:
13:50:12 M:122359808  NOTICE: Mapping drive F to Harddisk0\Partition6
13:50:15 M:122355712  NOTICE:   map extended drive G:
13:50:15 M:122355712  NOTICE: Mapping drive G to Harddisk0\Partition7
13:50:15 M:122355712  NOTICE: Mapping drive X to Harddisk0\Partition3
13:50:15 M:122355712  NOTICE: Mapping drive Y to Harddisk0\Partition4
13:50:15 M:122355712  NOTICE: Unmapped drive Z
13:50:15 M:122355712  NOTICE: Mapping drive Z to Harddisk0\Partition5
13:50:15 M:122355712  NOTICE: load settings...
13:50:15 M:122355712  NOTICE: Mapping drive P to Harddisk0\Partition1\apps\XBMC\UserData\
13:50:15 M:122355712  NOTICE: special://profile/ is mapped to: special://masterprofile/
13:50:15 M:122355712  NOTICE: loading special://masterprofile/guisettings.xml
13:50:15 M:121937920  NOTICE: Getting hardware information now...
13:50:15 M:121937920  NOTICE: Checking resolution 1
13:50:15 M:121929728  NOTICE: Loading player core factory settings from special://xbmc/system/playercorefactory.xml.
13:50:15 M:121905152  NOTICE: Loaded playercorefactory configuration
13:50:15 M:121884672  NOTICE: Loading player core factory settings from special://masterprofile/playercorefactory.xml.
13:50:15 M:121884672  NOTICE: special://masterprofile/playercorefactory.xml does not exist. Skipping.
13:50:15 M:121884672  NOTICE: Loaded advancedsettings.xml from special://profile/advancedsettings.xml
13:50:15 M:121884672  NOTICE: Contents of special://profile/advancedsettings.xml are...
                                            <advancedsettings>
                                              <network>
                                                <cachemembuffersize>252420</cachemembuffersize>
                                              </network>
                                              <useddsfanart>true</useddsfanart>
                                              <thumbsize>730</thumbsize>
                                              <fanartheight>512</fanartheight>
                                            </advancedsettings>
13:50:15 M:121884672  NOTICE: Getting hardware information now...
13:50:15 M:121884672  NOTICE: Checking resolution 1
13:50:15 M:121884672  NOTICE: Default Video Player: dvdplayer
13:50:15 M:121884672  NOTICE: Default Audio Player: paplayer
13:50:15 M:121884672  NOTICE: Per AV pack settings are off
13:50:15 M:122241024  NOTICE: special://masterprofile/sources.xml
13:50:16 M:112934912  NOTICE: Network: Using DHCP IP settings
13:50:16 M:112619520  NOTICE: Using idle thread with HLT (power saving)
13:50:16 M:112607232  NOTICE: Checking the Date!
13:50:16 M:112607232  NOTICE: start dvd mediatype detection
13:50:16 M:112541696  NOTICE: initializing playlistplayer
13:50:16 M:112541696  NOTICE: DONE initializing playlistplayer
13:50:16 M:112013312  NOTICE: start fancontroller
13:50:16 M:111480832  NOTICE: load default skin:[Confluence]
13:50:18 M:104935424  NOTICE: initialize done
13:50:18 M:104935424  NOTICE: Running the application...
13:50:18 M: 98353152 WARNING: old getenv from python.lib called, library check needed
Previous line repeats 3 times.
13:50:19 M: 93954048 WARNING: start timeserver client
13:50:19 M: 93884416  NOTICE: Webserver: Starting...
13:50:19 M: 93663232  NOTICE: Webserver: Started
13:50:19 M: 93663232  NOTICE: XBFileZilla: Starting...
13:50:19 M: 93589504  NOTICE: starting upnp server
13:50:19 M: 93310976  NOTICE: starting upnp renderer
13:50:19 M: 93114368  NOTICE: ES: Starting event server
13:50:19 M: 92549120  NOTICE: ES: Starting UDP Event server on 0.0.0.0:9777
13:50:19 M: 91910144  NOTICE: UDP: Listening on port 9777
13:50:19 M: 90574848  NOTICE: XBFileZilla: Started
13:50:24 M: 87146496   ERROR: Unable to wait for NTP reply from the SNTP server, GetLastError returns 10060
13:50:24 M: 87146496  NOTICE: HDD: SMART is supported.
13:50:24 M: 87138304  NOTICE: HDD: SMART is enabled.
13:51:05 M: 91635712 WARNING: CUtil::GetMatchingSource... no matching source found for [root]
13:51:36 M: 89419776  NOTICE: VideoInfoScanner: Starting scan ..
13:51:36 M: 89354240   ERROR: CUPnPDirectory::GetResource - no resources returned for object 33$171
14:00:24 M: 96342016   ERROR: Unable to wait for NTP reply from the SNTP server, GetLastError returns 10060
14:06:45 M: 96296960  NOTICE: VideoInfoScanner: Finished scan. Scanning for video info took 15:08

User avatar
Dan Dar3
Posts: 1138
Joined: Sun Jul 08, 2012 4:09 pm
Has thanked: 236 times
Been thanked: 240 times
Contact:

Re: Unable to scan movies from an UPnP Media Server

Post by Dan Dar3 » Wed Aug 08, 2018 11:28 am

Could you please provide a DEBUG log, see:
viewtopic.php?f=2&t=65

User avatar
Sassokee
Posts: 7
Joined: Tue Mar 20, 2018 2:07 pm

Re: Unable to scan movies from an UPnP Media Server

Post by Sassokee » Sat Aug 11, 2018 11:49 am

Dan Dar3 wrote:
Wed Aug 08, 2018 11:28 am
Could you please provide a DEBUG log, see:
viewtopic.php?f=2&t=65
Thank you, I followed the instructions and below is the debug log, I don't understand why the movie names are in a weird format:

https://pastebin.com/4erLD70u

Thanks

User avatar
Dan Dar3
Posts: 1138
Joined: Sun Jul 08, 2012 4:09 pm
Has thanked: 236 times
Been thanked: 240 times
Contact:

Re: Unable to scan movies from an UPnP Media Server

Post by Dan Dar3 » Fri Aug 17, 2018 1:36 pm

@Sassokee
In the log I see it's querying with the uPnP ids rather than the name. I see you're using 3.6-DEV-r33032.

I assume you've already tried with 3.5.3 and you have the same results? If not, maybe you can download 3.5.3 from the forums (use XBMC4Xbox Installer plugin) and install it next to it (E:\aps\XBMC-3.5.3) and run from File Explorer.

Which uPnP server and version are you using?

User avatar
Sassokee
Posts: 7
Joined: Tue Mar 20, 2018 2:07 pm

Re: Unable to scan movies from an UPnP Media Server

Post by Sassokee » Fri Aug 17, 2018 1:43 pm

Thanks for looking into the logs Dan.

I tried with v3.5.3 prior to v.3.6 DEV and the outcome was the same.

The running server in the back end is the Synology UPnP Media Server. I checked the settings on that front but I couldn't find any specifics to change or to play around with.

I will try another server, my NAS natively supports Docker images and I believe there are some images for UMS.

Many thanks.
Dan Dar3 wrote:@Sassokee
In the log I see it's querying with the uPnP ids rather than the name. I see you're using 3.6-DEV-r33032.

I assume you've already tried with 3.5.3 and you have the same results? If not, maybe you can download 3.5.3 from the forums (use XBMC4Xbox Installer plugin) and install it next to it (E:\aps\XBMC-3.5.3) and run from File Explorer.

Which uPnP server and version are you using?
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk



Post Reply