Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Discussion about Modding the XBOX, including hardware and software hacks.
hawsey
Posts: 504
Joined: Tue Jul 17, 2012 8:25 pm
Has thanked: 47 times
Been thanked: 30 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by hawsey » Fri May 08, 2015 7:48 pm

Am I missing something really simple here guys ?
Do I just put the eeprom files anywhere on the built drive then lock it ?

User avatar
Ging3rguy
Posts: 100
Joined: Mon Feb 23, 2015 3:37 pm
Has thanked: 42 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by Ging3rguy » Fri May 08, 2015 8:24 pm

hawsey wrote:Am I missing something really simple here guys ?
Do I just put the eeprom files anywhere on the built drive then lock it ?
Try this http://www.biline.ca/xbox_uxe_hd2.htm.

hawsey
Posts: 504
Joined: Tue Jul 17, 2012 8:25 pm
Has thanked: 47 times
Been thanked: 30 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by hawsey » Fri May 08, 2015 8:31 pm

Ahhh that looks easy enough , will try that , is config magic on HeXen or Slayers ?
Thanks very much :-)

User avatar
Ging3rguy
Posts: 100
Joined: Mon Feb 23, 2015 3:37 pm
Has thanked: 42 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by Ging3rguy » Fri May 08, 2015 8:48 pm

hawsey wrote:Ahhh that looks easy enough , will try that , is config magic on HeXen or Slayers ?
Thanks very much :-)
I know it's on one of them, also on installer deluxe. :)

hawsey
Posts: 504
Joined: Tue Jul 17, 2012 8:25 pm
Has thanked: 47 times
Been thanked: 30 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by hawsey » Fri May 08, 2015 9:15 pm

Thank you , will give it a go tomorrow possibly , had a drink tonight hic ;-)

hawsey
Posts: 504
Joined: Tue Jul 17, 2012 8:25 pm
Has thanked: 47 times
Been thanked: 30 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by hawsey » Mon May 11, 2015 10:55 pm

Hi guys thank you so much for your patience but I gave this another try but with no luck again :-( error 06 flashing red/ green lights when put back in softmodded box .
What I have done so far in case you can see where I went wrong
Softmodded my original xbox using splinter cell and got it booting to xbmc ages ago .
So I want to upgrade the hdd
Ftp in to it and find the eeprom file in backups folder and put that on laptop .
Took new hdd and put it in chipped box , formatted and installed softmod using HeXen , ftp the eeprom file across to the new formatted drive .
Run config magic and choose update eeprom ,
Lock hard drive
That's it .
I know I can use chimp to copy but I would like to do it this way if possible plus I don't really want to run the risk of breaking my stock hdd which still boots up fine in the softmod box :-)
Heeeeelp ....

User avatar
Ging3rguy
Posts: 100
Joined: Mon Feb 23, 2015 3:37 pm
Has thanked: 42 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by Ging3rguy » Tue May 12, 2015 10:52 am

In this tut http://www.biline.ca/xbox_uxe_hd2.htm it says about using the same version of config magic. Do you know if that is what you did?
it's worth a try :)

hawsey
Posts: 504
Joined: Tue Jul 17, 2012 8:25 pm
Has thanked: 47 times
Been thanked: 30 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by hawsey » Tue May 12, 2015 10:17 pm

Thanks that looks like what I need to do , I was almost there I think :-)
Will report back when I give this another go ,
Cheers

User avatar
Rocky5
Posts: 961
Joined: Sat Feb 08, 2014 5:27 am
Has thanked: 91 times
Been thanked: 249 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by Rocky5 » Wed May 13, 2015 4:25 pm

If it's a 1.6 Xbox you will need to use the last released version of Configmagic, (1.6) as the eeprom is in a different order on those version of Xbox.

So using configmagic v1.5 with an Xbox v1.6 eeprom won't work.
Download Xbox Softmodding Tool & Extras Disc
XBMC4Kids Mod


Xbox Gamertag = Connxtion
PSN ID = JCRocky5

hawsey
Posts: 504
Joined: Tue Jul 17, 2012 8:25 pm
Has thanked: 47 times
Been thanked: 30 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by hawsey » Wed May 13, 2015 4:47 pm

Rocky5 , I think that is it , it's being driving me mad ha ha , yes it's a 1.6 !
Cheers

User avatar
spicemuseum
Posts: 906
Joined: Mon Jul 09, 2012 11:08 pm
Has thanked: 94 times
Been thanked: 75 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by spicemuseum » Wed May 13, 2015 9:17 pm

hawsey wrote:...is config magic on HeXen ... ?
Yes.

hawsey
Posts: 504
Joined: Tue Jul 17, 2012 8:25 pm
Has thanked: 47 times
Been thanked: 30 times

Re: Softmod hdd upgrade using chipped box .?

Post by hawsey » Wed May 13, 2015 9:46 pm

Thanks :-) I found it

Post Reply